Att vara en bra kamrat kan ta dig långt!

Tobias Hysén och Pontus Wernbloom

 

I fredags var jag egentligen ledig. Men jag har ju som tradition att vara vara med då vinnarna av Fair Play Trophy får sitt pris. Den klass som är med och spelar futsal och sedan tillsammans arbetar med frågor som rör fair play och gott kamratskap kan vinna en träff med herrlandslaget i fotboll. Så jag plockade med kameran och åkte dit och fick än en gång vara med om den härliga upplevelse det är att få se lycka in någons ögon och allra helst ett barns ögon. Barnen från klass 6A i Per Olsskolan i Fagersta blev hämtade med buss på morgonen och kom sedan till Friends Arena och se en träning och lyssna på Erik Hamrén. Sedan var det fullt ös utanför omklädningsrummet där alla spelare skrev autografer och var med på bilder. Här på Skolidrottsförbundets webb kan du se filmer och bilder från tillställningen.

Själv passade jag förstås på att hänga lite med spelarna från ”min” klubb. 2007 tog IFK Göteborg SM-guld senast med Tobbe Hysén och Pontus Wernbloom i laget. Det är riktiga ”kamrater” det! 🙂 Det var som vanligt kul att se hur spelarna tog sig tid och var trevliga och glada när de arbetade sig igenom gänget med autograftörstande och fotojagande barn och ungdomar. Ja, klassen hade med sig några äldre ledare som hjälpt till med fotbollen och värdegrundsarbetet och så var det förstås lärare och föräldrar på plats också som inte gärna missade den här möjligheten.

Störst uppståndelse blev det förstås när den store, Zlatan Ibrahimovic kom ut sist av alla. Då blev det ett högre sorl och mer aktivitet. Intressant vad en människa kan ha för inflytande på andra.

zlatan

Det var verkligen kul att den här klassen fick vara med om det här häftiga och sedan gå på Gröna Lund. För de hade verkligen jobbat bra och gjort en helt underbar film som de skickade in till oss och Fotbollförbundet som vi samarbetar med om den här tävlingen. Kolla på filmen!!

/Johan Sandler, kommunikatör på Skolidrottsförbundet

 

Skolidrottsförbundet

Om Skolidrottsförbundet

Skolidrottsföreningen (skol-IF) är barn och ungdomars egen förening. Här idrottar de på sina egna villkor i anslutning till skoldagen. Tanken med en skol-IF är att ge alla barn och ungdomar möjlighet till en enkel, rolig och billig fysisk aktivitet. Föreningens grund är eftermiddagsaktiviteter och återkommande tävlingar där alla kan vara med. Skol-IF drivs av barn och ungdomar med hjälp av ett vuxenstöd. Därför är det viktigt för föreningen att de drivande barnen och ungdomarna utbildas i förenings- och ledarkunskap. Skolidrottsförbundet är riksorganisationen för landets samtliga skolidrottsföreningar och alla deras medlemmar. I dag finns cirka 1 300 skolidrottsföreningar vid landets skolor fördelade på förbundets 26 distrikt.Totalt har dessa föreningar ungefär 150 000 medlemmar. Skolidrottsförbundet fungerar som ett så kallat fleridrottsförbund och är inte begränsat till någon speciell idrott utan rymmer många olika fysiska aktiviteter.

Kommentera