Bland byråkrater och kreativa själar – en titt bakom kulisserna i Idrottens Hus!

Efter två månader i Idrottens Hus börjar jag komma in i rutinerna och känna mig ganska hemma. Eftersom alla är nyinflyttade, inte bara vi nyanställda, var det en härlig gemensam förvirring de första veckorna. Det var rätt skönt att som helt ny komma in i ett småkaosigt Idrottens Hus, lättare att smälta in liksom.

Dagarna rullar på och ibland känns det som att jag just ställt mig vid datorn och börjat svara på mail när klockan plötsligt är fem. Det är mycket att sätta sig in i, särskilt för mig som är ny i Skolidrottsförbundet, och varje dag lär jag mig något nytt. Föreningsutveckling är mitt huvudansvar. Det innebär till exempel att hjälpa nya föreningar att komma igång, stötta de gamla, IdrottOnline och att samtidigt vara kreativ för att ständigt förnya och utveckla. Det administrativa tar alltid längre tid än vad jag vill men där emellan hinner jag få in mina egna tankar och idéer. För det är kul att arbeta på ett förbund som på riktigt vill jobba med inkludering och mångfald och då gäller det att tänka nytt och vara lyhörd. Vi bollar mycket med varandra här på kansliet och jag har redan fått många bra mail och telefonsamtal från föreningar. Men ibland känns verkligheten lite för långt bort och jag börjar längta efter att få komma och uppleva lite levande verksamhet. Och det kommer! Vi har så smått börjat planera flera kommunbesök under året och där ska jag se till att få träffa lite föreningar. Jag kan ju passa på att flagga redan nu -> tillhör du själv en förening med verksamhet ni vill visa upp, hör av er så att jag får reda på vilka ni är!

Jag tror i allmänhet att en av de största utmaningarna för folk som jobbar på kansli är att inte bara grotta ner sig i det administrativa, utan att fortsätta hänga med i det som rör sig och lever där utanför. Här hjälper internet och sociala medier till väldigt mycket så att vi hela tiden kan hålla oss uppdaterade. Men såklart, inget går upp mot IRL.

 

 

Profilbild

Om Hanne Liljeholm

Jag arbetar som föreningsutvecklare på Skolidrottsförbundet. Jag brinner för allas rätt till en god hälsa och jobbar helst heltid med frågor kring bredd, inkludering, mångfald och jämlikhet! Skolidrottsföreningen (skol-IF) är barn och ungdomars egen förening. Här idrottar de på sina egna villkor i anslutning till skoldagen. Tanken med en skol-IF är att ge alla barn och ungdomar möjlighet till en enkel, rolig och billig fysisk aktivitet. Föreningens grund är eftermiddagsaktiviteter och återkommande tävlingar där alla kan vara med. Skol-IF drivs av barn och ungdomar med hjälp av ett vuxenstöd. Därför är det viktigt för föreningen att de drivande barnen och ungdomarna utbildas i förenings- och ledarkunskap. Skolidrottsförbundet är riksorganisationen för landets samtliga skolidrottsföreningar och alla deras medlemmar. I dag finns cirka 1 300 skolidrottsföreningar vid landets skolor fördelade på förbundets 26 distrikt. Totalt har dessa föreningar ungefär 150 000 medlemmar. Skolidrottsförbundet fungerar som ett så kallat fleridrottsförbund och är inte begränsat till någon speciell idrott utan rymmer många olika fysiska aktiviteter.

Kommentera