Uppladdning inför förbundsmötet

Mitt namn är Sanna Ågestedt och år 2008 var jag, 16 år gamla, i Luleå på mitt första förbundsmöte med Svenska skolidrottsförbundet. Jag hade du suttit med som ungdomsledamot i Västergötlands skolidrottsförbunds styrelse något år och hade fått förtroendet att åka på förbundsmötet. Allt var nytt och spännande och när jag väl var på plats i Luleå och fick frågan ifall jag ville bli nominerad till förbundsstyrelsen blev jag både lite rädd och glad. Glad för att någon kände så stort förtroende för mig och trodde på att jag skulle klara av ett sådant uppdrag och lite rädd för att jag inte alls visste vad det innebar. Utan någon längre stunds fundering svarade jag dock jag och lite senare under förbundsmötet blev jag invald i styrelsen. Nu, sex år senare, håller jag på att ladda upp inför mitt fjärde förbundsmöte. Under dessa sex år har det hänt mycket! Jag har blivit äldre medan det känns som att förbundet har blivit yngre. Då tänker jag framförallt på att jag under mina första år inom förbundet ofta var yngst på de centrala träffar och möten som anordnades medan det nu ofta, ja nästan alltid, är minst ett gäng ungdomar som är yngre än jag var på mitt första förbundsmöte. Detta är en utveckling som jag har följt med stor glädje!

Inför detta förbundsmöte i Luleå har uppladdningen varit stor, både styrelsen och kansliet har lagt ner mycket energi på att detta ska bli ett möte som lyfter förbundet till en ännu högre nivå i framtiden. Jag ser fram emot en givande helg där många kloka beslut fattas för att vårt förbund ska bli ännu bättre. Jag ser också fram emot att träffa andra människor med ett skolidrottsintresse och att detta ska bli en bra plattform att stå på de två kommande verksamhetsåren.

Väskan är packad, handlingarna är lästa, uppladdningen är så gott som klar!Imorgon bär det iväg mot Sundsvall och förbundsmötet 2014!

Sanna Ågestedt, förbundsstyrelsen

 

Kommentera